Nutrició

Què és la Dieta Keto? T’ho expliquem en 10 minuts

lazy
Avui dia hi ha nombrosos tipus de dietes, incloses les dietes de tipus paleig, les plant-based (o basades en aliments d’origen vegetal), el dejuni intermitent, les dietes regionals tradicionals (l’exemple més conegut de les quals és la nostra dieta mediterrània, i moltes d’altres, però com que molts de vosaltres ens compreu perquè seguiu la dieta Keto, avui ens hi centrarem.

La dieta cetogènica és part del grup de dietes baixes en carbohidrats (conegudes com a LCD). Encara que hi ha diferents variants, sempre es compon d’un alt consum en greixos (que proporciona al voltant del 90% de les calories), adequat en proteïna, i molt baix en carbohidrats. La dieta Keto com la coneixem avui dia va ressorgir a la dècada dels 90 com a alternativa al tractament de l’epilèpsia resistent als medicaments, encara que el seu ús clínic per a aquest tipus de pacients va començar gairebé un segle abans, a principis de la dècada de 1920 Prèviament (de fet, des de temps hipocràtics), el dejuni s’havia ja reconegut com una teràpia eficaç per al tractament antiepilèptic, però el 1911 es va observar que una dieta amb pocs carbohidrats i grans quantitats de greix imitava els efectes metabòlics del dejuni sense grans privacions calòriques. La dieta Keto va gaudir d’una gran popularitat com a enfocament mèdic per al tractament de l’epilèpsia durant gairebé una dècada, fins a la introducció d’agents antiepilèptics com la difenilhidantoïna.

Però tornant avui dia, que l’ha fet una dieta tan popular? A les darreres dècades, la dieta Keto ha rebut gran interès per part de la comunitat científica i el públic pels seus possibles efectes beneficiosos en una sèrie de malalties, inclosos trastorns neurològics, obesitat, diabetis mellitus tipus 2 (DM2), càncer, trastorns intestinals i certes malalties respiratòries. Encara que en moltes d’aquestes malalties l’evidència clínica de la dieta Keto encara no és tan forta com en el cas de l’epilèpsia, la majoria de la comunitat científica està d’acord que aquest tipus de dieta exhibeix un ampli potencial terapèutic en molts àmbits.

Un principi bàsic de les dietes Keto és que la proteïna, i especialment el greix, siguin de qualitat, i en cas que es tracti de greix d’origen animal, que provingui d’animals de pasturatge, criats en llibertat, i sense antibiòtics. Especialment si es consumeixen els òrgans com el fetge, el cor, etc. Per això, i perquè molts de vosaltres seguiu aquest tipus de dieta per diverses raons, a Pirineu a Boca hem creat “packs Keto”. Aquests packs, creats especialment sense farines o altres tipus de carbohidrats, inclouen per exemple elaborats com a hamburgueses de conill i vedella, nuggets de pollastre amb farina d’ametlles, o botifarra de peus de porc. Si voleu més detalls, donar una ullada a la nostra botiga online o posar-vos en contacte directament amb nosaltres.

¿Vols rebre les notícies al teu correu?

Back to list

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *