Ramaderia

Venem Pollastres Criats en Llibertat

lazy
A Pirineu a Boca venem pollastres criats en llibertat, però què significa això i en què es diferencien dels pollastres industrials introduïts a l’article anterior?

Al mercat hi ha ara mateix diferents designacions per descriure a pollastres criats en semi i completa llibertat: extensiu en interior, camperol, camperol tradicional, camperol criat en total llibertat i ecològic. Les diferències principals entre elles són l’alimentació i el nombre de metres quadrats als quals els animals tenen accés. Per exemple, un pollastre ecològic té 4m2 i un pollastre camperol tradicional 2m2. En general, respecte als seus congèneres “intensius”, es tracten de races de creixement més lent i l’edat mínima en el moment del sacrifici sol ser més gran (per exemple, 81 dies per al camperol tradicional versus 45/50 dies d’un broiler industrial ). Altres diferències són la permissivitat respecte a la medicina preventiva, la presència de llum artificial i la inseminació.

A Pirineu a Boca venem pollastres de diferents productors, però sempre amb característiques similars. Són animals que no reben medicina preventiva, que en alguns casos s’alimenten exclusivament del que troben a la natura i en altres la seva dieta es suplementa amb llegums i cereals produïts per la mateixa granja o localment, i que tenen accés obert a patis, boscos , o camps extensos. És a dir, pollastres que surten al sol, fan exercici i segueixen els seus ritmes naturals. Per això, són una mica diferents dels pollastres industrials. Als nostres pollastres, el greix està concentrat a la part del davant i del darrere, i el seu pes ronda els 3kg o més. Tractem races rústiques, en alguns casos autòctones, i en tenir un creixement més llarg, presenten ossos més formats i durs, que repercuteixen en una carn més pressa i saborosa. A més, visitem freqüentment les granges per estar en contacte amb els productors i saber exactament com es crien els animals.

Ara mateix comptem amb els següents productors:

> http://lacajola.com/

> https://www.carnesdelcorral.es/

¿Vols rebre les notícies al teu correu?

Back to list

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *