
Així doncs, què fer amb un pollastre sencer? La resposta més òbvia és cuinar-lo sencer. Encara que no el mengis d’una tirada, pots reutilitzar les sobres per a multitud de plats (saltejats, farcits, etc). I quan ja li has tret tota la chicha, posa els ossos a treballar i fes-te un bon brou amb ells (amb l’afegit benefici de calci, magnesi, potassi, i molts altres micronutrients!). El prefereixes tallat? Cap problema, a Pirineu a Boca t’ho tallem al moment. Aquí tens alguns suggeriments per a les diferents parts:
Cresta – Arrebossada, Barbacoa, Al forn, Al vapor
Coll – Caldo, Frites, Al forn
Ales – Frites, Al forn, Barbacoa
Cuixa – Frit, Al forn, Guisat, Barbacoa etc
Contracuixa – Barbacoa, Al forn, Farciment
Pits – A la planxa, Milanesa, Llibret, Tacs, Wok etc…
Vísceres (Fetge, Cor, Pedrer) – Caldo, Guisat, A la planxa
Carcassa – Caldo
Potes – Caldo, A la brasa

Al proper article parlarem de les diferències entre el pollastre industrial i el nostre pollastre, i sobre la història que ha portat els pollastres a convertir-se en la carn més barata per excel·lència.