Ramaderia

De la Cresta a les Potes

Granja de Pollos de Cría Ecológica
Segur que has notat que comprar tot un pollastre et surt sempre molt més barat al quilo que comprar una part per separat (especialment el pit!). Intuïtivament, se’t pot acudir que és perquè l’especejament comporta temps i feina, i això es cobra al client. En part tindries raó, però això és només una part molt petita del problema. El més important és que un granger no cria pits de pollastre o cuixes de pollastre, cria pollastres sencers. Quan la demanda d’una part és molt més alta que les altres (ja pit és un molt bon exemple d’això), els grangers (i carnissers) es veuen obligats a amortitzar el preu total de la cria/ compra d’un animal basant-se en les parts que es venen millor ia vendre la resta molt barates, en alguns casos fins i tot per a pinsos animals o cubs del brou.
Per tot això, a Pirineu a Boca som acèrrims defensors de la compra i consum de tot l’animal i no només els seus trossos premium, i estem sempre buscant maneres d’utilitzar totes les seves parts. Una d’aquestes maneres és intentar convèncer-te que compris tot l’animal. Perquè t’estalvies un dineral, perquè ajudes que petits productors sostenibles es mantinguin rendibles (s’ho mereixen!), perquè respectes que un animal ha mort per nodrir-te i el mínim que pots fer és aprofitar-ho tot. Tu tries.

Així doncs, què fer amb un pollastre sencer? La resposta més òbvia és cuinar-lo sencer. Encara que no el mengis d’una tirada, pots reutilitzar les sobres per a multitud de plats (saltejats, farcits, etc). I quan ja li has tret tota la chicha, posa els ossos a treballar i fes-te un bon brou amb ells (amb l’afegit benefici de calci, magnesi, potassi, i molts altres micronutrients!). El prefereixes tallat? Cap problema, a Pirineu a Boca t’ho tallem al moment. Aquí tens alguns suggeriments per a les diferents parts:

Cresta – Arrebossada, Barbacoa, Al forn, Al vapor
Coll – Caldo, Frites, Al forn
Ales – Frites, Al forn, Barbacoa
Cuixa – Frit, Al forn, Guisat, Barbacoa etc
Contracuixa – Barbacoa, Al forn, Farciment
Pits – A la planxa, Milanesa, Llibret, Tacs, Wok etc…
Vísceres (Fetge, Cor, Pedrer) – Caldo, Guisat, A la planxa
Carcassa – Caldo
Potes – Caldo, A la brasa

Necessites una recepta especifica per a una part que no estàs segur/a com cuinar? Escriu-nos al nostre instagram o truca’ns i els nostres carnissers et recomanaran una de les seves receptes.
Al proper article parlarem de les diferències entre el pollastre industrial i el nostre pollastre, i sobre la història que ha portat els pollastres a convertir-se en la carn més barata per excel·lència.

¿Vols rebre les notícies al teu correu?

Back to list

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *