Sense categoria

Què significa quan a un pollastre en diem “Broiler”

lazy
Segur que has sentit alguna vegada el teu carnisser referir-se a un pollastre com a “Broiler”, però què significa aquesta denominació?

Amb Broilers la indústria càrnia fa referència a varietats de pollastres desenvolupades especialment per a la producció de carn. És a dir, són animals altament eficients en la transformació de pinso en pes corporal, desenvolupant-se molt més ràpidament que altres varietats d’aus de corral seleccionades tradicionalment per a “propòsit dual” (carn + ous).

En general, ens hi referim com a pollastres industrials, i es caracteritzen per sacrificar-se entre els 45 i 50 dies (amb un pes de 2 a 2,5kg), créixer en naus il·luminades de forma artificial o en gàbies d’alta densitat (de màxim 16 pollastres per m2), i alimentar-se de pinsos artificials. A causa de les condicions de cria, se’ls medica preventivament per evitar possibles malalties i infeccions. La seva carn té poc greix, però també poc valor nutricional.

Actualment el pollastre és un dels animals que més es gaudeixen al voltant de globus. El consum mitjà de pollastre a les llars espanyoles va ser, el 2018, de 6,34 milions de tones, de les quals vam ser productors de 1,41 milions de tones. El següent vídeo (per desgràcia sense traducció espanyola) és un curtmetratge documental fascinant de 1948 sobre els avenços de l’època en la cria de pollastres.

Gravat per educar el públic sobre la cria d’aviram, es presenten els avenços en enginyeria genètica i tecnologia que van acabar produint el pollastre que coneixem avui dia.

¿Vols rebre les notícies al teu correu?

Back to list

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *