Nutrición

La dieta natural dels pollastres: clau per a aconseguir un aliment més sa i sostenible

lazy

Descobreix quina és la dieta favorita dels nostres pollastres i com l’alimentació natural a les pastures pot millorar la seva salut. A la granja del nostre proveïdor, ​​Quico (La cajola) a Solsona, els animals gaudeixen d’un espai ideal per a picotejar. Saps el que més els encanta? Buscar la proteïna que necessiten a la seva dieta. En aquest article aprendràs tot sobre l’alimentació dels ocells de corral al seu hàbitat natural.

Una alimentació natural i diversa

Al seu espai de criança adoren menjar herba, plantes i trèvol, però el que més els agrada és trobar fonts riques de proteïnes en la terra. Els encanta tot, des d’escarabats i llagostes fins a larves de mosca, cucs i fins i tot paparres. Aquests insectes no sols els proporcionen una deliciosa font de nutrició, sinó que també els donen l’oportunitat de practicar el seu instint natural de cerca d’aliment. Així, troben cucs, centpeus, cotxinilles i altres organismes visualment invisibles per a l’ull humà, la qual cosa complementa la seva dieta amb una diversitat de proteïna animal i farratge naturalment, i reduint així la dependència dels cereals.

És important destacar que els pollastres són animals omnívors i requereixen una dieta equilibrada per a mantenir-se saludables. De fet, tenen una cara sense plomes per a facilitar la seva neteja després d’alimentar-se amb carn, la qual cosa és completament natural per a elles.

La seva anatomia és similar a la dels ocells carronyers, com els voltors, i curiosament, es creu que el T-Rex, un famós depredador carnívor, és un parent llunyà d’aquests ocells.

La necessitat de proteïna és crucial per als ocells de corral, i el seu instint les porta a buscar-la. Si no se’ls proporciona en la seva dieta, poden començar a picotejar-se entre si per diverses raons, com l’estrès i l’avorriment. Desafortunadament, això és comú en les instal·lacions de producció massiva en confinament, on la falta d’espai i llibertat pot augmentar la violència entre elles. Per a evitar això, les granges industrials solen tallar-los el bec als ocells, una solució impactant.

Els animals mereixen respecte, com a éssers vius, i igual que nosaltres, els pollastres necessiten el seu espai i llibertat per a dur a terme les seves activitats naturals, com buscar aliments frescos i viure a l’aire lliure.

Beneficis del farratge fresc en l'alimentació dels ocells de corral

La inclusió de farratge fresc a la dieta dels ocells de corral és crucial per a proporcionar-los una font de vitamines B i carotens, que els pollastres converteixen en una font biodisponible de vitamina A. A més, els àcids grassos omega-3 presents en el farratge s’acumulen en el greix dels ocells i l’exposició al sol assegura la presència de vitamina D. Els pollastres criats de manera adequada també contenen una major quantitat d’aminoàcids essencials com l’arginina, leucina i lisina, la qual cosa resulta una carn més densa i rica en fòsfor, calci, seleni, zinc, iode i magnesi, minerals vitals per al manteniment d’una bona salut al nostre cos.

La importància de l'alimentació natural a la cria de pollastres

Els pollastres no són remugants i no poden sobreviure només amb pastura i aliments del sòl.

Per tant, és essencial complementar la seva alimentació amb pinso. A la cajola, els pollastres són comptes amb una dieta natural que consisteix en soia, blat i blat de moro. Aquests ingredients són granulats de manera personalitzada per a cada etapa de creixement de l’animal. A mesura que els pollastres creixen, el pinso es mol menys i s’agreguen grans sencers a la seva alimentació per a aconseguir una carn més suau i sucosa al paladar.

Producció responsable i sostenible

Els ocells de corral van ser domesticades en el sud-est asiàtic abans del 6000 aC. Però és important avançar en la qualitat de la producció sense descurar el benestar social, nutricional i fisiològic dels animals. Això és una oportunitat per a promoure una producció sostenible i responsable, tant per al medi ambient com per al benestar animal. En pirinenc en boca, ens assegurem que portis a casa un producte de la més alta qualitat, criat amb respecte i consciència, la qual cosa et permet gaudir d’aliments molt més sans i nutritius.

Rep les nostres notícies en el teu correu!

Back to list

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *